Преди няколко дни отборът на Кротоне спечели промоция в серия А. Тимът от Южна Италия се присъедини към Беневенто на Пипо Индзаги. Серия А ще има още един нов член, но той ще бъде определен след изиграването на плейофите.

До края на сезона в Серия Б остават два кръга, но от Кротоне знаят, че трябва да изградят силен отбор, който на първо време да оцелее в италианския елит. В тима от областта Калабрия определено са горди с завръщането сред най-добрите, но от клуба признаха, че ще трябва сериозна селекция за новия сезон.

Кротоне вече набелязаха първото си ново попълнение, като вторият в Серия Б проявява сериозен интерес към нападателя на Интер Себастиано Еспозито. Младият талант е смятан за една от бъдещите звезди на италианския футбол, и макар че е само на 18, специалистите му предричат доста добро бъдеще.

В Кротоне ще опитат да привлекат Еспозито под наем и да му дадат шанс да трупа опит в Серия А. Все пак от новия участник в италианския елит заявиха, че няма да коментират нищо, докато сезонът официално не приключи.