Полузащитникът на Лестър Сити Адриен Силва не скри радостта си от факта, че преди време е отхвърлил възможността да подпише с Челси. По думите му това се е случило през 2005 година, когато португалският национал е бил още юноша в Спортинг Лисабон.

Тогава скаутите на „сините” са били много впечатлени от 15-годишния Силва. Нещата стигнали дори до личен разговор с мениджъра на лондончани Жозе Моуриньо. На „лисабонските лъвове” това съвсем не се харесало и те пуснали официално оплакване до ФИФА, след което извадили Силва от тренировъчния процес за 2 месеца.

По същото време Челси контактувал и с други два таланта на Спортинг. Фабио Ферейра и Рикардо Фернандес извървяха пътя до Англия само за да бъдат освободени 4 години по-късно без нито един мач на сметката си, а кариерата на Силва пое по друг път.

„Слава Богу, че не подписах”, сподели  Силва в интервю за „Гардиън” и заяви, че по онова време тимът на Моуриньо е искал да печели, а не да чака развитието на млади играчи.

„Беше много странен момент и бях толкова млад. Да те потърси такъв клуб и особено да разговаряш с Жозе Моуриньо… По онова време нямахме идея защо той дойде лично. Когато обаче един клуб иска нещо, прави всичко, за да го постигне.”

„Той дойде, за да се види с мен в Португалия и двамата отидохме при Челси, за да разгледаме тренировъчната база. После се върнах, а ситуацията в Спортинг беше станала много сериозна.”

Над 10 години по-късно професионалният път на Адриен Силва все пак го отведе в Англия, но пък през лятото ФИФА не даде разрешение на португалеца да играе за Лестър, след като тимът изпусна с 14 секунди сроковете за подаване на необходимите документи.

„Претърпявал съм контузии в моята кариера, но тогава поне знаеш защо не играеш. Това е част от футбола и го приемаш. Но тогава ситуацията не беше редна. Не беше правилно, защото бях в състояние да играя, а същевременно не бях сторил нищо лошо”, коментира Силва.

„Никога няма да разбера това решение на ФИФА, а Лестър опита всичко. Разбирам да става дума за часове след крайния срок, но тук става дума за секунди. Затова считам решението за много лошо”, добави Силва.

Дотук той има 8 мача за Лестър, в които успя да даде 2 асистенции.