Пред отбора на Челси е на път да се открие нова сериозна пречка пред това да привлекат защитника на Севиля Жул Кунде. „Сините“ имат сериозен интерес към младия френски централен защитник, който може да играе и като десен бек.

Мениджърът на Челси Томас Тухел настоява клубът да се подсили с още един централен защитник до края на трансферния прозорец, като именно Жул Кунде е начело в списъка на желаните от германеца играчи.

Според „Marca“ обаче от Севиля ще увеличат сумата, която ще искат за защитника и няма да приемат размяна на играчи. По този начин клаузата за откупуването на Кунде също ще се повиши леко с наближаването на крайния срок от трансферния прозорец, който е 31 август. Така тя ще достигне 90 милиона евро до края на месеца.

Ако Челси все пак желае да подпише с Кунде това лято, те ще се надяват да сключат сделка със Севиля през следващите дни.

В същото време от „Рамон Санчес Писхуан“ очакват обаждане от Челси за своя бранител, пише „AS“. Френският национал има договор със Севиля за още три сезона. Той бе титуляр в първия мач за сезона в Ла Лига срещу Райо Валекано (3:0). „Андалусийци“ очакват преговорите за негов трансфер в посока „Стамфорд Бридж“ да бъдат възобновени в следващите седмици.