Ливърпул може да получи втори шанс в опитите си да привлече централния защитник на Саутхемптън Върджил ван Дайк. Поне това разчетоха футболните анализатори на Острова в думите на мениджъра Маурисио Пелегрино, който заяви, че не той, а собствениците на клуба ще решат бъдещето на играча.

Холандски национал се струва скъп на Барселона

През лятото мърсисайдци безуспешно опитваха да договорят покупката на 26-годишния бранител. Саутхемптън бе поставил цена от 70 милиона паунда, която се оказа непосилна за „червените”. Ван Дайк излезе в стачка, за да форсира своята продажба, но накрая се примири и бе върнат в отбора.

Клоп: Проблемите на Ливърпул не са заради провала с трансферите

„Дали Ван Дайк ще остане? Не зная. Не мога да контролирам пазара”, каза Пелегрино. „Човек никога не знае, защото щом говорим за пари, всеки си има цена.”

„Ние имаме своя бюджет за нови играчи, а най-големите отбори също разполагат с пари за привличането на попълнения.”

„Не мога да решавам по този въпрос. Това е въпрос към нашите собственици. Всеки следи своите задължения, опитва се доведе възможно най-добрите играчи в клуба. Това е нещо, което се случва във всеки трансферен прозорец. Ние разполагаме с много добри футболисти и не са малко тимовете, които искат да ги привлекат”, добави Пелегрино.