Нюкасъл Юнайтед е много близо до привличането на крилото на Лестър Сити - Харви Барнс. Двата клуба вече са постигнали принципна договорка за трансфера, като и самият футболист е дал съгласието си, като е уточнил личните си условия със „свраките“, твърди The Telegraph.

Единственото, което сега остава, е от „Сейнт Джеймсис Парк“ да изпратят официалната оферта, което ще стане до дни, след което трансферът може да бъде финализиран. Лестър искаше 40 милиона паунда за английския национал, но по последни данни се е стигнало до компромис и Нюкасъл ще плати 35 милиона. Самият Барнс също е приел предложението на „джордитата“, тъй като развълнуван от възможността да играе в Шампионската лига.

25-годишният Барнс е продукт на школата на „лисиците“ и в последните години се превърна във важна фигура за отбора, като има 187 мача, 45 гола и 32 асистенции на сметката си. Той стигна и до националния отбор на Англия, за който има 1 мач.

В Лестър нямаше как да задържат звездите си след изпадането на клуба в Чемпиъншип и Барнс ще е поредният важен играч, който си тръгва от „Кинг Пауър Стейдиъм“ след Юри Тилеманс и Джеймс Мадисън, които подсилиха съответно Астън Вила и Тотнъм. Интерес към Барнс имаше още от страна именно на тези двама тима, но по всичко личи, че той е предпочел офертата на Нюкасъл.