Нюкасъл Юнайтед ще засили интереса си към полузащитника на Манчестър Сити Калвин Филипс и се надява, че ще може да го вземе под наем бързо след отварянето на януарския трансферен прозорец. Полузащитникът на „гражданите“ се смята за основен приоритет за отбора на Еди Хау, пише The Telegraph.

Нюкасъл все още не е направил оферта за нито един от набелязаните играчи, но техният интерес към Филипс не е от днес или вчера и затова се разглежда като приоритетна цел. „Свраките“ все още не са договорили за условията по евентуалната сделка нито със Сити, нито със самия халф, но биха искали да започнат преговорите възможно най-скоро.

Заради правилата за финансов феърплей, които ограничават действията на Нюкасъл, ръководството на клуба ще взима нови играчи основно под наем, като ще бъдат включвани и клауза за откупуването им.

Мениджърът Еди Хау би искал да се сдобие с нов нападател и халф следващия месец, но е наясно с бюджетните ограничения. Нов вратар също може да бъде опция заради тежката контузия на титуляря Ник Пое, а свободният агент Дейвид Де Хеа изглежда като чудесна краткотрайна опция.