Звездата на Арсенал Мохамед Елени е трансферна цел на Нюкасъл за януари. Египетският полузащитник рядко получава шанс за изява под ръководството на Микел Артета. Този сезон той дори не намира място на резервната скамейка.

Според „Daily Mail“, мениджърът на „свраките“ Еди Хау е насочил поглед към 29-годишния футболист и ще иска да го привлече през следващия месец. Договорът му изтича в края на сезона, но „свраките“ искат да го вземат шест месеца по-рано срещу минимална сума.

Елнени е един от петимата играчи, които Хау е поставил в списъка си с желания преди зимния трансферен прозорец. Останалите имена са тези на Джо Родън от Тотнъм, Лойд Кели от Борнемут, Свен Ботман от Лил и Матиас Гинтер от Борусия Мьонхенгладбах.

Нюкасъл обаче ще срещне конкуренция в лицето на Галатасарай и Бешикташ в битката за подсипа на Елнени. Халфът прекара сезон 2019/20 под наем в истанбулския Бешикташ. Той игра 36 пъти, докато беше под наем в Турция и според информациите беше много близо да се завърне през лятото, докато преговорите не пропаднаха.

Но египтянинът изигра само 149 минути във Висшата лига този сезон и сега изглежда е предопределен да напусне Арсенал в близко бъдеще.