Отборът на Нюкасъл Юнайтед е изготвил списък с вратари за лятото, който включва Кепа Арисабалага от Челси и Дийн Хендерсън от Манчестър Юнайтед, пише „Daily Mail“.

Номер едно под рамката на вратата на „свраките“ в момента е Мартин Дубравка. Резултатите на куба под ръководството на Еди Хау през последните седмици почти сигурно означават, че „джордитата“ ще останат във Висшата лига и догодина, а с това ще продължи и процеса по превръщането на клуба в такъв, който се бори за трофеи от следващия сезон.

Именно пък от вратарския пост ще започне всичко през лятото, като вече се набелязани Арисабалага и Хендерсън, заедно с Бернд Лено от Арсенал и Сам Джонстън от Уест Бромич Албион.

32 снимки

Нюкасъл опита да привлече вратаря на Ман Юнайтед Хендерсън още през януари под наем, като сделката щеше да прати Дубравка в обратната посока, но 33-годишният словак не пожела стане част от подобна размяна.

Хендерсън се очаква да напусне „червените дяволи“ през лятото, тъй като иска да играе редовно и да попадне в състава на Англия за предстоящото Световно първенство в Катар. В същото време пък Челси би искал да си върне възможно най-много пари от похарчените 71,6 милиона паунда за Арисабалага, но Нюкасъл ще поиска сделка за наем на испанеца, тъй като 27-годишният футболист има договор до 2025 година.

30-годишният вратар на Арсенал Бернд Лено беше друг страж, който беше обсъждан още през януари, като остава опция и за лятото, докато 28-годишният Сам Джонстън от Уест Бром има договор само до края на сезона и привлича вниманието към себе си в резултат на това.

Нюкасъл ще иска да се подсили и халфовата линия, като е набелязал играчи като Калвин Филипс от Лийдс Юнайтед, Ив Бисума от Брайтън, Муса Диаби от Байер Леверкузен и Бренан Джонсън от Нотингам Форест.