Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, може да се раздели със защитника Андреас Кристенсен през лятото на фона на очакваното пристигане на Иниго Мартинес със свободен трансфер от Атлетик Билбао.

Каталунският клуб не желае да продава датския защитник и да намали състава си, но може да бъде принуден да обмисли друго развитие на ситуацията. Испанската медия Sport разкрива, че в Барселона са сигурни, че ще пристигнат оферти за Андреас Кристенсен и голямата опасност може да дойде от Нюкасъл, който обръща много внимание на футболиста в последните седмици.

Идеята на Барса е да задържи Кристенсен и може дори да му поднови договора през следващия сезон. Но оферта, по-голяма от пазарната му цена в момента, която е около 30 милиона евро, може да промени решението на отбора.

Въпреки това, Relevo пише, че 26-годишният защитник е много щастлив в Барса. Той е изградил страхотни отношения със Сержи Роберто, Френки де Йонг, Марк-Андре Тер Стеген и Роберт Левандовски. Кристенсен се чувства важен в отбора и мисли само за спечелване на титли с каталунците. Ако пристигне оферта от друг отбор, желанието на датчанина да остане на „Камп Ноу“ няма да се промени.