Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед – Еди Хау, ще разполага със 150 милиона паунда за лятната селекция, за да подсили отбора. „Свраките“ вече си правят планове за участие в Шампионската лига през следващия сезон и са готови да похарчат сериозна сума , за да се подсилят. В момента Нюкасъл е трети след победата си с 6:1 над Тотнъм в неделя, с шест точки пред „шпорите“.

The Sun пише, че „джордитата“ сапланирали два отделни бюджета за селекцията в зависимост от това къде ще завършат сезона – 100 милиона паунда, ако не успеят да се класират за ШЛ и 150 милиона паунда, ако задържат позицията си в момента.

Еди Хау има желание да привлече нов дефанзивен полузащитник и ляв бек през лятото, като вариант за втората позиция е Киърън Тиърни от Арсенал. Нюкасъл се очаква да се подсили и с крило, а френският национал на Байер Левекузен - Муса Диаби, се смята за дългосрочна цел на „свраките“. Освен това, ако успеят да разтегнат максимално бюджета си, Хау иска да добави към състава и по-млад дясностоящ централен защитник.