Крайният защитник на Арсенал - Киърън Тиърни, продължава да бъде свързван с Нюкасъл, а The Telegraph твърди, че шотландецът ще премине при „свраките“ през лятото. Пристигането на Олександър Зинченко от Манчестър Сити остави Тиърни като втори избор за мениджъра Микел Артета на позицията ляв бранител, докато в Нюкасъл им липсва играч на този пост.

Дан Бърн, който обикновено е централен защитник, игра като ляв бранител през по-голямата част от сезона до тук. Смята се, че мениджърът Еди Хау харесва качествата на Тиърни, който се присъедини към Арсенал от Селтик през лятото на 2019-а година.

60 снимки

Шотландецът подписа нов дългосрочен договор с клуба от северен Лондон през 2021-а година и ще има оставащи още три от него след края на кампанията. Ако Арсенал реши да продаде крайния бранител, „артилеристите“ очакват да получат сериозна сума за 25-годишния футболист. Порталът Transfermark.com оценява левия бек на 30 милиона евро.

Тирни беше един от най-важните играчи в ранната част от революцията на Артета на „Емиратс“, но той изпадна в немилост този сезон след пристигането на Зинченко.