Отборът на Нюкасъл Юнайтед е поредният клуб, който е свързан с трансфер на звездата на Реал Мадрид Марко Асенсио, тъй като „свраките“ се стремят да подсилят състава си преди старта на новия сезон.

Асенсио е доста апетитна хапка за доста отбори това лято, след като даде ясно да се разбере, че има желание да напусне „Лос Бланкос“. Ливърпул, Арсенал и Милан имат сериозен интерес към 26-годишния испански национал, а сега и Нюкасъл се присъедини към надпреварата за подписа му, твърди „AS“.

Под новата си собственост Нюкасъл има финансовата мощ да се конкурира с най-добрите клубове в Европа и според информациите те виждат Асенсио като звезден играч, върху който да изградят своя нов проект.

Договорът му изтича след една година, което означава, че Флорентино Перес иска да спечели пари от него сега, в опит да не го изпусне като свободен агент другото лято. „Tuttomercatoweb“ съобщава, че „Лос Бланкос“ са му поставили цена от около 25-30 милиона евро.

Вратарят Ник Поуп и защитниците Свен Ботман и Мат Таргет се присъединиха към Нюкасъл това лято. Също така се смята, че Асенсио е готов да намали заплатата си, за да се присъедини към отбор с „убедителен проект“, който вероятно ще включва повече игрово време за него.

„Джордитата“ са свързвани още с играчи като Муса Диаби от Байер Леверкузен, нападателят на Челси Армандо Броя и Антъни Гордън от Евертън.