Отборът на Нюкасъл се приближава до защитника на Севиля Диего Карлос, но все още е изправен пред конкуренция за привличане му от друг клуб от Висшата лига, пише „Sky Sports“. И двете страни се надяват, че може да бъде сключена сделка за Карлос, който подаде молба за трансфер във вторник, но игра за Севиля при равенството им 1:1 с Валенсия ден по-късно.

Предполага се, че Нюкасъл е направил оферта от 30 милиона паунда за бразилския защитник, но същата сума е била предложна и другия неназован клуб от Висшата лига, допълва изданието. Италиански клуб също е изплатил оферта за 28-годишния футболист, но се смята, че е по-малко от парите, предложени от английските тимове.

В Севиля са готови да продадат Карлос, който беше част от бразилския олимпийски отбор, който спечели златен медал на Олимпийските игри в Токио миналото лято, ако исканата от тях сума бъде предоставена.

Въпреки това, Нюкасъл не желае да плаща повече, отколкото смятат, че Карлос струва, и имат други цели за центъра на отбраната, към които могат да се обърнат. „Свраките“ се интересуват още от Беноа Бадиашиле, но настоящата контузия на защитника на Монако и исканата цена от 60 милиона евро от „монегаските“, са значителна пречка за всяка евентуална сделка.

Нюкасъл също се интересува от Атила Салай, въпреки че Милан също следи защитника на Фенербахче, който би струвал около 20 милиона евро. От „Сейнт Джеймсис Парк“ също изпратиха  оферта за Свен Ботман от Лил по-рано този месец, но френският шампион не иска да преговаря, ако някой не предложи 36 милиона паунда.