Отборът на Нюкасъл може да привлече Калъм Хъдсън-Одой от Челси, след като Евертън е обявил, че нямат намерение да се разделят с Антъни Гордън. По-рано стана ясно, че „свраките“ са отправили оферта от 35 милиона паунда за младежкия английски национал, но мениджърът на „капамелите“ Франк Лампард смята да задържи Гордън в състава, тъй като ще разчита на него и през новия сезон.

Лявото крило блесна миналия сезон, когато Евертън избегна изпадането от Висшата лига. 21-годишният футболист вкара четири гола и направи три асистенции във всички турнири и се превърна в любимец на феновете от „Гудисън Парк“.

Сега се смята, че ще му бъде предложен страхотен дългосрочен договор, така че „джордитата“ ще проучат възможността са вземат Хъдсън-Одой, тъй като Челси е готов да изслушва оферти за английския национал, пише „Sun“. 21-годишното дясно крило се очаква да получава все по-малко шансове за изява в състава на Томас Тухел след очакваното пристигане на Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити.

В Нюкасъл следят още крилото на Байер Леверкузен Муса Диаби, за когото обаче „аспирините“ искат около 60 милиона паунда.

На „Сейнт Джеймсис Парк“ вече се подсилиха с Мат Таргет, Ник Поуп и Свен Ботман. Те започват новия сезон във Висшата лига с домакинство на новака Нотингам Форест на 6 август.