Отборът на Нюкасъл иска да привлече вече бившия капитан на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг под наем, с оглед на постоянен трансфер през лятото за 20 милиона паунда, твърди „Mirror“.

Дните на 32-годишния габонец в тима на „артилеристите“ изглежда са преброени, след като миналия месец той беше лишен от капитанската лента заради предполагаемо дисциплинарно нарушение. Нападателят беше оставен и да тренира отделно от първия отбор, по подобие на Месут Йозил.

Обамеянг не е играл за лондончани от поражението с 1:2 от Евертън на 6 декември. Мениджърът Микел Артета му позволи да напусне „артилеристите“ по-рано заради турнира за Купата на африканските нации, тъй като имаше малък шанс той да попадне в състава за съботния сблъсък с Манчестър Сити, който Арсенал загуби с 1:2.

Обамеянг изглежда все по-малко вероятно да играе отново за клуба и може да се превърне в първото попълнение на Нюкасъл, тъй като отборът на Еди Хау продължава да се бори за оцеляването си във Висшата лига.

Мнозина виждат януарския трансферен прозорец като решаващ за шансовете на „свраките“ да запазят мястото в елита, като атаката е особено тревожна зона след контузиите на Калъм Уилсън и Ален Сен-Максимен.