Ръководството на Нюкасъл ще се опита да извлече максимума от преотстъпването на своите футболисти Дуайт Гейл и Джейкъб Мърфи във втородивизионния Уест Бромич. В Англия твърдят, че „свраките” са готови да оставят дуото за постоянно, но в замяна искат трима футболисти на „дроздовете”.

Договорите за наем на Гейл и Мърфи изтичат в края на сезона, като първият пристигна още през лятото, докато в обратна посока към „Сейнт Джеймсис Парк” потегли Саломон Рондон. 28-годишният Гейл се представя много силно дотук със 17 гола и 2 асистенции. Крилото Джейкъб Мърфи, който пристигна през януари, вече успя да се разпише два пъти.

Именно Рондон ще бъде единият футболист, който Нюкасъл от своя страна иска да задържи. Отборът на Рафаел Бенитес също така иска да сложи ръка на халфа Джейк Ливърмор и крайния бранител Киърън Гибс.

Рондон се представя на ниво за „свраките” – 9 гола и 5 асистенции в 26 мача от Висшата лига. В контракта му с Нюкасъл има клауза, според която ако Уест Бром остане във втория ешелон на английския футбол и през следващия сезон, 29-годишният венецуелец ще струва 16,5 милиона паунда.