Нюкасъл ще направи нов опит да привлече в състава си нападателя на Пари Сен Жермен Юго Екитике, твърди L’Équipe. "Свраките" искаха 21-годишния талант още докато той бе в Реймс, но тогава той избра офертата на парижани. Той обаче почти не получава шансове за изява на "Парк де Пренс" и англичаните разчитат, че сега може да е доста по-склонен да приеме тяхното предложение.

Екитике е записал едва един мач за ПСЖ от началото на сезона и му е изключително трудно да се пребори за игрови минути с другите нападатели в клуба. До момента той има скромния актив от 4 гола и 4 асистенции в 33 мача за френския шампион.

На "Парк де Пренс" са склонни да преговарят за продажба на Екитике, който очевидно не влиза в плановете на треньора Луис Енрике. В клуба имат нужда от свежи финансови постъпления, за да изпълнят критериите на Финансовия феърплей и продажбата на младия нападател може да напълни касата.

Нюкасъл обаче отново може да има конкуренция за подписа на Екитике. Говори се, че той е желан и от закъсалия френски гранд Лион.