Нюкасъл Юнайтед е готов да отхвърли всички оферти за звездата си Бруно Гимараеш, съобщава „Mirror“. Спортният директор на „свраките“ Дан Асуърт заяви, че клубът „категорично не иска да продава“ бразилеца след поредицата от силни изяви от пристигането му на „Сейнт Джемсис Парк“ през януари.

Изданието посочва, че Реал Мадрид е в контакт с Гимараеш и се интересува от възможността да го привлече още през зимния трансферен прозорец. Въпреки това, Нюкасъл е много ясен в позицията и ще отхвърли всякакви опити за негов трансфер, дори и да става дума за голям клуб като Реал Мадрид.

30 снимки

„Категорично не искам да продавам Бруно. Той е топ играч и наистина важна част от този проект“, бяха думите на Асуърт, който след това се обърна към репортерите и попита:

„В крайна сметка, на какво ниво на развитие бихте го продали? Ако някой дойде и предложи 500 милиона паунда, ще ги приемете ли?“, и продължи:

„Трябва да търгувате. Трябва да можем да генерираме пари, за да ги реинвестираме и да започнем отново. Това може да са играчи, които вече са надраснали клуба, може да са играчи, които са на различен етап от кариерата си“, допълни спортният директор на „джордитата“.