Нюкасъл е отправил устна оферта за младата звезда на Борусия Дортмунд - Юсуфа Мукоко. Тийнейджърът, който участваше на Световното първенство в Катар с Германия, има договор само до кроя на сезона и все още не е ясно дали ще го удължи.

The Standard съобщава съобщава, че Нюкасъл вече е говорил с представителите на Мукоко, на когото са предложили заплата от над 150 хиляди паунда на седмица, за да го убедят да се присъедини към „свраките“ през лятото.

Според германската медия SPORT1 пък Нюкасъл е готов да вземе Мукоко още през януари, като е готов да плати за него 30 милиона евро на Дортмунд, а на самия футболист ще бъде предложена заплата от 9 милиона евро на година. Мукоко обаче е изразил желанието си да остане на „Сигнал Идуна Парк“ поне до края на сезона.

Твърди се, че Челси и Барселона са другите клубове, които се интересуват от подписа на 18-годишния Мукоко, който има 11 гола и 8 асистенции в 59 мача за Дортмунд. Този сезон германският национал има 22 мача във всички турнири за Борусия, като в тях отбеляза шест гола и направи шест асистенции. Той стана и най-младият германски професионален футболист, когато дебютира през 2020-а година на възраст от само 16 години.