Надеждите на Нюкасъл да привлече защитника на Бърнли Джеймс Тарковски нарастват, тъй като двата им основни конкурента за подписа му се оттеглят от борбата, пише „Sun“. Мениджърът на „свраките“ Еди Хау иска да има в състава си централния бранител, за да подсили там в битката за оцеляване в английския елит и ще направи предложение, което да изкушава „виненочервените“ да го пуснат.

Бърнли са готови да се разделят с Тарковски при дорба оферта от страна на Нюкасъл, които останаха единствения претендент за подписа му, тъй като Уест Хем вече разглежда негови алтернативи, докато Лестър се фокусирал върху играчи, които да вземе само под наем.

По-рано този месец Нюкасъл привлече 30-годишният нападател Крис Ууд от Бърнли, след като активираха клаузата му за откупуване от 25 милиона британски лири. В същото време се съобщава, че шведският десен бек Емил Крафт е готов да остане и да се бори за мястото си при „свраките“ въпреки интереса от страна на няколко испански клуба и пристигането на Киърън Трипиър.