Отборът на Нюкасъл Юнайтед е насочил вниманието си към редица трансферни цели за това лято и според информациите едно от водещите имена е това на Кристиан Ериксен от Брентфорд. Датският национал направи забележително завръщане във футбола, след като имаше опасения, че може никога повече да не играе след сърдечния удар, който получи по време на Европейското първенство миналото лято. Откакто се завърна във Висшата лига през януари той записа гол и асистенция в пет мача за „пчелите“.

„The ​​Northern Echo“ сега пише, че датчанинът ще бъде търсен от четири топ клуба това лято, а „свраките“ са един от тях. Останалите заинтересовани тимове са Тотнъм, Евертън и Уест Хем Юнайтед. Ериксен може да стане свободен агент през лятото, след като подписа договор само до края на сезона с тима от западен Лондон.

Именно силните изяви на плеймейкъра са се харесали на мениджъра на Нюкасъл Еди Хоу, който иска да добави датчанина към своя тим преди следващия сезон. Съобщава се, че „свраките“ дори водят в надпреварата за подписа на Ериксен.