Отборът на Нюкасъл ще се опита да привлече дуото на Борнемут Дейвид Брукс и Джошуа Кинг, в търсене на подсилване на атаката си за новия сезон. След като стана ясно, че консоциумът, воден от компания от Саудитска Арабия, се е оттеглил от преговорите за купуване на клуба, пристигането на големи имена в отбора едва ли ще се случи.

Поради тази причина мениджърът на "свраките" Стив Брус се е насочил към двамата футболисти на Борнемут, твърди "The Telegraph".

28-годишният Кинг се очаква да напусне "черешките" през този трансферен прозорец, след като отборът изпадна от Висшата лига. Нападателят има на сметката си 6 гола в 26 мача в елита на Англия през тази кампания, като интерес към него проявяват още Евертън, Брайтън и Бърнли.

Нюкасъл обаче иска да привлече и уелския полузащитник Дейвид Брукс. Халфът пристигна на "Виталити Стейдиъм" през 2018-а и успя да се разпише 7 пъти през първата си година в клуба. Тази кампания обаче 23-годишният футболист има само 9 мача за Борнемут, тъй като през по-голямата част от сезона бе преследван от контузии. Смята се, че от "Сейнт Джеймсис Парк" са готови да предложат около 11,5 милиона паунда за правата на играча.