Отборът на Нюкасъл обмисля да привлече нападателя на Челси Армандо Броя, ако не успеят да подпишат с Уго Екитике от Реймс. „Свраките“ искат силно да имат в състава си 20-годишния Екитике още от януари, но така и не могат да се разберат с френския клуб за цената на футболиста.

Сега се твърди, че Нюкасъл е близо до сделка, след като е изплатил оферта от 36 милиона паунда за французина. Въпреки това, много клубове, включително Байерн Мюнхен, Пари Сен Жермен и Реал Мадрид също проявяват интерес към него.

В резултат на това мениджърът Еди Хау и неговият щаб вече са набелязали алтернативен вариант. Според „The ​​Northern Echo“, Нюкасъл е отправил официално запитване до Челси за Армандо Броя. 20-годишният албанец подписа първия си професионален договор със „сините“ през 2020 година, но оттогава има само едно участие за първия отбор.

Той прекара сезон 2020/2021 под наем във Витес, където завърши кампанията като най-добрия голмайстор в Ередивизи. Челси реши да го даде отново под наем миналия сезон, но този път той остана във Висшата лига, за да води атаката на Саутхемптън. В 32 мача в първенството той отбеляза шест гола, но добрата му форма привлече интереса на различни клубове.

Твърди се, че Уест Хем също се интересува от нападателя, като мениджърът Дейвид Мойс го е направил приоритетна цел. Съобщава се, че „чуковете“ са готови да отправят оферта от 30 милиона паунда в опит да сключат сделка.