Отборът на Нюкасъл Юнайтед се е договорил с Арсенал за постоянен трансфер на халфа Джо Уилок, твърди „The Athletic“. Мениджърът на „артилеристите“ Микел Артета остави полузащитника извън състава за приятелския мач срещу Тотнъм в неделя, което може да означава, че 21-годишният Уилок е близо до изхода на „Емиратс“.

Информацията гласи, че Нюкасъл ще плати около 20 милиона паунда за услугите му. Все още обаче „свраките“ трябва да се споразумеят със самия играч за личните му условия, но се смята, че завръщането на Уилок на „Сейнт Джеймсис Парк“ е близо.

21-годишният играч прекара втората част от миналия сезон под наем именно в Нюкасъл, където се представи на ниво, като вкара 8 гола в 14 двубоя. По този начин той би могъл да се превърне в първото лятно попълнение в тима на Стив Брус.

Трансферът на Уилок пък би могъл да увеличи шансовете на Арсенал да привлече Джеймс Мадисън от Лестър това лято. Смята се, че английският национал е отворен към идеята да се присъедини към Арсенал, въпреки че Лестър завърши пред „артилеристите“ в последните два сезона във Висшата лига.

Клубът от северен Лондон обаче проучва алтернативни начини за структуриране на сделката, като обмислят да предложат оферта с пари в брой и някой свой играч.