Нюкасъл е готов да продаде Бруно Гимараеш през лятото за по-малко от клаузата му за откупуване, ако Барселона или Реал Мадрид направят оферта, твърди FootballTransfers. Бразилският национал почти сигурно ще напусне „Сейнт Джеймсис Парк“ след края на кампанията, след като подписа нов договор със „свраките“ през октомври с клауза от 100 милиона паунда в контракта.

Крайната амбиция на полузащитника е трансфер на „Камп Ноу“, като каталунците са считани за фаворити за подписа му. Съобщава се, че двата клуба вече са провели разговори, след които Нюкасъл е готов да остави бразилеца да напусне срещу по-ниска сума, ако това му позволи да реализира мечтата си да играе в Испания.

Gulliver/GettyImages
79 снимки

„Джордитата“ обаче няма да приемат по-ниски предложения от Ливърпул, Пари Сен Жермен и Челси. Всеки от тях ще трябва да плати изцяло клаузата му за откупуване.

Гимараеш иска да играе в Шампионската лига, а настоящата ситуация в Нюкасъл във Висшата лига означава, че това е малко вероятно. Евентуалната продажба на бившия играч на Олимпик Лион ще донесе сериозна сума в касата на клуба, което е добра новина, защото Нюкасъл се стреми да спази разпоредбите на финансовия феърплей.

Други играчи като Александър Исак, за когото се смята, че е в полезрението на Челси, както и Свен Ботман, който е харесван от ПСЖ, се смятат за непродаваеми, за разлика от Гимараеш.