Нюкасъл Юнайтед обмисля да отправи оферта за аржентинската звезда на Рома Паоло Дибала. Фланговия нападател има откупна клауза от едва 11 милиона паунда, която може да бъде активирана от клубове извън Серия А. Всеки заинтересован клуб обаче трябва да побърза, тъй като тя изтича на 15 януари.

Бъдещето на Дибала е подложено на сериозни спекулации, тъй като договорът на нападателя изтича след 18 месеца. Засега Рома все още не е предложил на 30-годишния Дибала нов контракт. Сега Corriere Della Sera твърди, че Нюкасъл има сериозен интерес към това да активира клаузата му. Дибала отбеляза шест гола и направи шест асистенции в 18 мача за „джалоросите“ през този сезон.

Нюкасъл пък разполага с ограничени средства този януари поради правилата за финансов феърплей и ще трябва да продава, преди да купи нови играчи. Именно ниската откупна клауза в договора на Дибала обаче може да изкуши „свраките“ да я платят, ако успеят да продадат играчи този месец. Заплатата му от 183 000 паунда на седмица обаче може да представлява проблем за Нюкасъл.

Дибала беше близо до преминаване във Висшата лига през 2019-а година, когато почти се присъедини към Тотнъм на Маурисио Почетино.