Мениджърът на Лестър Клод Пюел сподели, че няма оферти за вратаря на „лисиците” Каспер Шмайхел.

Медиите в Англия твърдят, че лондонският Челси е готов да привлече датчанина, но френският наставник на Лестър довери, че няма официални запитвания за национала на Дания.

Пюел също така сподели, че очаква Шмайхел да остане на „Кинг Пауър Стейдиъм” и през идния сезон, за да помогне на отбора си да се изкачи още повече в класирането. В последната кампания, Лестър финишира девети в Премиър лийг.

„Не се притеснявам за ситуацията с Каспер. Разбира се, че той е много важен играч за нас и изигра много добър Мондиал. Нуждаем се от него, тъй като характерът му е много голям за нашия клуб”, каза Пюел след успеха на Лестър над Нотс Каунти с 4:1.

На въпрос дали Лестър е получавал оферти за Шмайхел, Пюел довери: Не, нямаме проблем с това. Има много спекулации, но това е нормално”, сподели Клод Пюел.

Спекулациите се засилиха, след като в съботния ден Лестър закупи третия вратар на Ливърпул Дани Уорд. „Лисиците” заплатиха 12,5 милиона паунда за услугите на уелския страж.

„Вярвам, че Дани ще даде повече съревнование между вратарите ни, а това ще вдигне и нивото. Хубаво е да имаш повече добри състезатели за един пост. Дава ти повече фокус и концентрация”, завърши френският наставник.