Германският първодивизионен футболен клуб Борусия Дортмунд няма шансове да задържи Джейдън Санчо, съобщиха от Sky Germany. Англичанинът е собственост на Манчестър Юнайтед, но беше преотстъпен в състава на "жълто-черните" през последните месеци.  Той записа 21 мача и отбеляза 3 гола, като изигра ключова роля в достигането на финала в Шампионска лига, който Борусия загуби с 0:2 от Реал Мадрид.  

Добрите изяви на офанзивния футболист са накарали ръководството да поиска негов трансфер с постоянен договор, но от "Олд Трафорд"настояват за поне 80 милиона евро - пари, които са непосилни за вицешампиона от най-престижната клубна надпревара.

"Опитват всичко, за да задържат Санчо, но шансовете са минимални.  От Борусия искат да предложат опция за удължаване на наема, но засега нямат успех. Всичко зависи от това дали Ерик Тен Хаг ще напусне Юнайтед и дали новият треньор ще иска да задържи Санчо", казват от изданието.

Това не е първи престой на Санчо в Борусия Дортмунд. Неговата кариера стартира именно от "Сигнал Идуна Парк" , като игра там в периода 2017-2021 година. Записа 137 мача и реализира 50 попадения./БТА