Манчестър Сити планира да реновира нападателната си мощ за следващия сезон, а избор №1 пред „гражданите” е Килиан Мбапе от ПСЖ. Французинът, който има 62 гола в 92 мача за шампиона на Франция, остави отворена опцията да напусне „Парк де Пренс”, заявявайки това през вече изминалото лято.

Медиите във Франция пък разбраха, че изказването на младия нападател е дошло след провалите на парижани да триумфират в Шампионската лига. Сити, от друга страна, ще трябва да търси заместник на Давид Силва, който със сигурност напуска „Етихад” през лятото, а по всяка вероятност поне един от двамата нападатели – Серхио Агуеро и Габриел Жезус, също ще напуснат града от северозападна Англия.

Медиите в Испания пък потвърждават, че Хосеп Гуардиола е голям привърженик на идеята Мбапе да заиграе в неговия тим. Пари Сен Жермен обаче е оценил стихийния нападател на 290 милиона евро.

Йерархията на Ман Сити пък вярва, че Мбапе е човекът, чийто талант може да спомогне на Гуардиола да изгради нов отбор на Ман Сити.

Реал Мадрид също има интерес за услугите на Мбапе, но различни медии написаха, че фокусът на „белия балет” е върху Мохамед Салах от Ливърпул.