Нежеланият в Барселона Жерар Деулофеу съвсем скоро официално ще стане собственост на Уотфорд. Английският тим реши да се възползва от ситуацията и ще плати 10 милиона евро за подписа на испанеца.

Според мадридския вестник „АС” 24-годишният ас се е убедил, че не би получил никакъв шанс в своя роден тим, който го прати под наем при „стършелите” през януари тази година. Подобен ход „блаугранас” предприеха за пореден път спрямо своя кадър, когото в дните му като юноша ценяха много повече.

Игровият стил на Уотфорд пасна добре на Деулофеу, който демонстрира колко експлозивен може да бъде в предни позиции. Освен всичко друго меиджърът Хави Грасия има пълно доверие в качествата на испанеца.

За „стършелите” готовността на Барса да се раздели с Деулофеу за подобна ниска сума е повече от добра новина. Реално в момента Ричарлисон и Доди Лукебакио са единствените опции по фланговете. Вторият обаче все още не е готов да се появява като резерва, затова Уотфорд държи да има повече алтернативи на невралгичните позиции.

Деулофеу договаря раздялата си с Барса

Деулофеу: Не вярвам, че ще се върна в Барселона