Испанският шампион Барселона е постигнал пълна договорка с Неймар за завръщането на бразилеца на „Камп Ноу“, но има един основен проблем, който стои на пътя на трансфера.

Неймар смени Испания с Франция през 2017-а година за рекордните до ден днешен 222 милиона  евро, но след шест години в Париж, клубът и играчът изглеждат готови да се разделят. Челси и Манчестър Юнайтед са сред свързваните с бразилеца отбори, но завръщането при каталунците изглежда е предпочитаната опция за нападателя.

Според журналиста на beIN Sports – Халед Уалид, ПСЖ и Барса имат споразумение за трансфера, но заплатата на Неймар се оказва пречка и ще трябва френският шампион да помогне на каталунците и да плати по-голямата част от нея.

Смята се, че бразилската суперзвезда печели по 600 000 паунда на седмица. Но тежкото финансово състояние на Барса не ги оставя в състояние да предложат подобна заплата на Неймар. Това може да означава сключване на договор за наем с ПСЖ, ако възнаграждението му бъде поделено между двата отбора. Настоящият договор на 31-годишния нападател с френския шампион изтича през лятото на 2025-а година.