Нападателят на Барселона Луис Суарес е обект на желанието на Пари Сен Жермен, твърди „Le Parisien“. Според информацията, звездата на парижани Неймар лично е настоял пред шефовете на клуба за привличането на уругвайския нападател на „Парк де Пренс“. Бразилската звезда на френския шампион иска да се събере отново със Суарес, с когото играеше заедно в Барселона. В същото време 26-годишният бразилски футболист иска Единсон Кавани да бъде продаден. Неймар не се разбира с Кавани и още в първия сезон на „Парк де Пренс“ двамата влязоха в сериозен конфликт.

Неймар иска да избегне неприяната ситуация отново да си партнира в атака с Кавани. Именно заради това се очаква Пари Сен Жермен да направи постъпки относно продажбата на 31-годишния уругвайски нападател в следващите дни.

След това френският шампион ще инвестира получените средства от продажбата на Кавани в привличането на нов нападател, а набелязаният е Луис Суарес от Барселона.

Неймар е настоял пред шефовете на клуба за привличането на Суарес, когото са много добри приятели.

Пари Сен Жермен иска да привлече нападател от световна класа, а Суарес отговаря на всички изисквания. Той е ненаситен пред гола, отборен играч, с изключителни голмайсторски способности и има отлични взаимоотношения с Неймар.