Смяталият се доскоро за пропаднал вариант Алекс Окслейд-Чембърлейн да облече екипа на Ливърпул явно отново на дневен ред. Поне според английския вестник „Мирър” мърсисайдци водят в надпреварата за полузащитника, който не е никак щастлив в своя настоящ клуб Арсенал.

През миналия сезон, въпреки петото място на „топчиите” във Висшата лига, 23-годишният футболист се представи много силно, макар да му се налагаше често да играе на непривични позиции. Очакваше се английският национал да преподпише с Арсенал, който вече му отправи предложение за нов контракт.

Окслейд-Чембърлейн обиден на Арсенал

Именно в него обаче е проблемът, тъй като лондончани не са счели за нужно да увеличат заплатата на футболиста. Ако парафира, той ще продължи да получава по 100 хиляди паунда седмично, колкото взима и към момента.Настоящият договор на Окслейд-Чембърлейн изтича в края на следващия сезон 2017/2018.

На всичкото отгоре футболистът не е получил отникъде гаранции, че ще се радва на по-различен статут. Неведнъж англичанинът е показвал, че не е щастлив от малкото шансове за изява, които получава, макар че досега се опитваше да запази добрия тон.

Ливърпул изважда оферта за играч на Арсенал

Ливърпул би могъл да предложи далеч по-добри перспективи по отношение игровите минути, тъй като Окслейд-Чембърлейн би могъл да служи както като алтернатива за фланговите позиции, така и да бъде върнат по-назад, в сърцето на халфовата линия.