Вратарят на Реал Мадрид Кейлор Навас е отправил молба към ръководството на отбора, свързана с напускането му, пише AS.

Според информацията, костариканецът, който има договор до 2021 година, е помолил да бъде пуснат като свободен агент при интерес. Освен това, той настоял клубът да му заплати размера на оставащите заплати до края на контракта му.

Интерес към стража проявява ПСЖ. Френският гранд бил готов да удовлетвори исканията на Навас - за заплата в размер на 7 милиона евро нетно годишно, както и да му гарантира, че редовно ще получава игрови минути. От „Парк де Пренс“ обаче имали едно условие – да не плащан трансферна сума за 32-годишния вратар.

Именно това се очертава като полемичен момент при Навас, тъй като от „белия балет“ искали да получа поне 20 милиона евро при раздяла с него. Много е възможно, ако не се постигне споразумение по този въпрос, националът на Коста Рика да остане още един сезон в Реал, пишат в Испания.

Кейлор Навас е част от Реал Мадрид от 2014 година, когато направи трансфер от Леванте. Той се утвърди като титуляр под рамката на Реал Мадрид след напускането на Икер Касияс през 2015 година, а през изминалия сезон загуби водещата си роля за сметка на Тибо Куртоа. Белгиецът бе първи избор за Жулен Лопетеги, а след това и за Сантаиго Солари. След завръщането на Зинедин Зидан се създадоха впечатления, че Навас ще възвърне позициите си, но не след дълго се появиха информации, че от спортно-техническия щаб на клуба са взели решение да залагат преимуществено на бившия страж на Челси.  

Пет отбора искат Кейлор Навас

Бенфика се насочи към Кейлор Навас?