Отборът на Наполи е направил последен опит да опита да подпише със защитника на Лил Габриел, след като е отправил повишена оферта за играча, твърди "Sky Sports". Арсенал остават фаворити за подписа на 22-годишния бразилец, но тимът от Серия А изглежда не е казал последната си дума.

Евертън, който също се смяташе, че се интересува от бранителя, вече не е в състояние да подпише с високо оценявания централен защитник и изглежда, че бъдещето му ще бъде или в Неапол, или в Лондон. Габриел има желание да заиграе във Висшата лига, но късното предложение на Наполи може да го накара да преосмисли плановете си.

Смята се, че от Наполи са му предложили по-голяма заплата от тази, която би получавал в Арсенал. От френския клуб пък твърдят, че играчът ще реши бъдещето си тази седмица.

Арсенал е на пазара за нов централен защитник със силен ляв крак. Ако Габриел пристигне, тогава Арсенал ще има осем централни защитници в състава си. Давид Луис подписа нов едногодишен договор, докато Пабло Мари и Уилям Салиба наскоро се присъединиха към клуба. Междувременно на Роб Холдинг му остават три години от настоящия контракт. В клуба са още Калъм Чеймбърс, Шкодран Мустафи и Сократис, но тяхното бъдеще на "Емиратс" изглежда доста съмнително и може да бъдат продадени.