Отборът на Наполи вероятно ще преустанови интереса си към бранителя на Барселона Самуел Умтити, тъй като исканата цена за негов трансфер е твърда висока. „Diario Sport“ цитира „Gazzetta dello Sport“, че Умтити попада сред играчите, но които ще им се търси нов отбор след края на сезона, като се предполага, че пазарната му стойност е около 50 милиона евро.

Миналата седмица „Diario Sport“ съобщи, че централният защитник има желание да се бори за титулярното си място си в Барселона и е уверен, че старши треньорът Кике Сетиен ще му се довери. За Умтити се казва, че е ценен в съблекалнята и има добри отношения със съотборниците си, с няколко от които играе заедно на международно ниво за Франция.

Той има договор с Барса до 2023 година, като има и клауза за прекратяване от 500 милиона евро - въпреки че е вероятно клубът да договори продажбата му за далеч по-ниска сума, а преди избухването на пандемията от коронавирус той бе оценяван на 50 милиона евро.

Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед също се интересуват от нов централен защитник и осъзнават, че няма много възможности на трансферния пазар и са определили Умтити като идеалният бранител.