Отборът на Наполи ще се опита да се подсили с нов централен защитник през зимата. Тъй като обаче Рома иска поне 20 милиона евро за Мараш Кумбула, „партенопеите“ обмислят да се насочат към Давинсон Санчес от Тотнъм и Маланг Сар от Челси, твърди „Corriere dello Sport“.

Неаполитанците имат нужда от заместник на Костас Манолас, който се завърна в Гърция, като се присъедини към Олимпиакос с постоянен договор през лятото. Кумбула от Рома е тяхната цел номер 1, но поставената му цена от Рома може да се окаже проблем за Наполи. „Джалоросите“ искат поне 20 милиона евро за бившия защитник на Верона и ще са съгласни само на директна продажба. Те биха могли да приемат и сделка за наем със задължителна клауза за откупуване, но все пак в района на 20 милиона евро.

Поради тези причини Наполи се очаква да насочи усилията си към Сар и Санчес. Първият така и не успява да спечели доверието на мениджъра Томас Тухел и не получава никакви шансове за изява. Той е свързван още и с Милан.

В същото време Санчес е играл в пет от шестте мача след завръщането на Антонио Конте във Висшата лига начело на Тотнъм и не е ясно дали „шпорите“ ще се съгласят да продадат 25-годишния футболист по средата на сезона.

Атила Салай от Фенербахе също е в радара на Наполи, но и Челси продължава да следи 23-годишния футболист, който е оценяван на 20 милиона евро.