Белгийският нападател на Ливърпул – Дивок Ориги е една от трансферните цели на Наполи за летния трансферен прозорец. „Партенопеите“ вече предявиха известен интерес през януари, но по-сериозни преговори с мърсисайдци така и не се развиха. През последните седмици обаче, „адзурите“ са осъществили повече контакти с агентите на играча.

Желанието на Лучано Спалети и ръководството на неаполитанците е, Виктор Осимен да има реална алтернатива, предвид честите си контузии. Ориги може да бъде перфектният заместитник на нигериеца, но според медии в Италия, играчът на Ливърпул е заявил, че желае по-голяма заплата от предлаганата му от Наполи. Смята се, че предложението на тима от Неапол е за нетно годишно възнаграждение от около 3 милиона евро.

Все пак на стадион „Диего Армандо Марадона“ цари оптимизъм относно трансфер на белгиеца с конгоански корени, тъй като контрактът му изтича след едва няколко месеца. Фактът, че за услугите му не трябва да се заплаща трансферна сума, може да накара Наполи да пренасочи финансите си именно към желаната от Ориги заплата.