Новият спортен директор на Спортинг Лисабон Аугусто Инасио потвърди, че капитанът на отбора Руи Патрисио ще премине в Наполи.

Твърденията на шефа се появиха в същия ден, когато португалският вестник „А Бола” излезе с челна страница, на която пишеше: „Довиждане, Капитане!”.  По този начин изданието индикира, че сделката между „лисабонските орли” и Наполи вече е факт.

Италианците търсят нов титулярен страж заради раздялата с досегашния титуляр Хосе Мануел Рейна. Испанецът категорично отказа да поднови изтичащия си договор, тъй като се намира в особени отношения с президента Аурелио Де Лаурентис.

Наполи работеше по няколко варианта едновременно, а предвид последните сътресения в португалския клуб 30-годишният Патрисио се очерта като фаворит. „Когато пристигнах тук, всичко по сделката вече беше приключено”, коментира Инасио.

„Преговорите продължиха в тази посока и Наполи е клубът, който е най-близо до привличането на вратаря”, допълни той.

Очаква се „везувиани” да платят 12 милиона евро за европейския шампион от 2016 година. Италианците почти сигурно ще го привлекат с 5-годишен контракт, а заплатата по него се предполага да бъде 2 милиона евро на сезон.

Ултраси на Спортинг нападнаха и нараниха футболисти на тима

Две звезди на Спортинг късат договори след атаката