Вицешампионът на Англия – Арсенал, е готов да даде защитника Такехиро Томиясу под наем следващия месец. Очаква се „артилеристите“ да бъдат активни на трансферния пазар през януари, тъй като се опитват да стигнат до първа титла във Висшата лига от 20 години.

Мениджърът Микел Артета има желание да привлече нов бранител, полузащитник и нападател. По тази причина някои от играчите в настоящия състав ще трябва да напуснат, за да направят място за новите попълнения.

Според италианското издание Il Mattino, на Томиясу ще му бъде разрешено да напусне. Предполага се, че Наполи се интересува от привличането на крайния защитник под наем през януари. Италианският шампион също обмисля да вземе и централния бранител Якуб Кивиор, но Арсенал е по-малко вероятно да се раздели с него само под наем, тъй като лондончани искат да го продадат.

23-годишният поляк бе ограничен до общо 21 изяви, откакто се присъедини към Арсенал през януари тази година. Междувременно Томиясу се утвърди като важна част от отбора на Артета. Японецът има 19 мача досега този сезон, но наскоро получи контузия на прасеца, която го остави извън игра.

В момента Арсенал е втори в таблицата на Висшата лига, на две точки зад лидера Ливърпул, а по-късно в неделя гостува на Фулъм. „Артилеристите“ са свързвани с няколко играчи преди януарския трансферен прозорец, включително Айвън Тони, Доминик Соланке и Матайс де Лихт.