Макар че наставникът на Наполи Карло Анчелоти да увери, че полузащитникът Алан остава в неговия тим, шефовете биха могли да размислят, ако напиращия за подписа на бразилеца Пари Сен Жермен вдигне мизата до 100 милиона евро.

В петъчната си пресконференция наставникът на „везувиани” също така разкри, че 28-годишният футболист е изразил желание да заиграе във френското първенство. Фактът, че той не попадна в групата за днешното дерби срещу Милан показва, че историята съвсем не е приключила.

„Тутоспорт” директно пише, че преговорите в нито един момент не са спирали и сега Наполи са заявили, твърдо, че очакват 100 милиона евро, за да се разделят с изключително полезния футболист. ПСЖ очевидно вече е успял да изкуши Алан с лични условия, според които бразилецът би прибирал по 8 милиона евро на сезон плюс бонуси. Проблемът за  шампиона на Лига 1 се крие в това, че най-скорошното му предложение беше за 65 милиона евро, а в Париж не смятат да вдигат много повече.

Трябва да се отбележи, че ПСЖ вече привлече един нов полузащитник – аржентинеца Леандро Паредес от Зенит Санкт Петербург.