Футболистът на Барселона Малком лично е поискал да напусне Барселона през януарския трансферен прозорец, ако продължава да не получава възможност за изява.

Бразилският футболист е имал личен разговор със старши треньора Ернесто Валверде и го е информирал за своето намерение да напусне „Камп Ноу“, ако не получава игрово време.

От началото на сезона Малком има едва 25 минути игрово време в официалните мачове на Барселона.

Каталунците привлякоха бразилеца от Бордо през лятото за сумата от 41 милиона евро. „Блаугранас“ отмъкна футболиста под носа на Рома, след като италианският клуб вече дори официално бе оповестил неговото привличане.

Още на първата си пресконференция след трансфера на Малком, Валверде обяви, че сделката е стратегическа и бразилецът не идва на „Камп Ноу“ по негово желание.

Няма да е изненада, ако Барселона не вземе решение да продаде футболиста през януарския трансферен прозорец. Към Малком има много сериозен интерес от страна на Тотнъм, Интер и Арсенал. Каталунците се смята, че ще се съгласят да продадат играча при оферта на стойност 50 милиона евро. Мениджърът на „шпорите“ Маурисио Почетино не крие своето желание да вземе Малком в състава си. Аржентинецът се опита да го привлече още през миналата зима, а след това и през лятото удари на камък в опитите да уреди неговия трансфер. В крайна сметка Тотнъм може да вземе бразилеца през януари.