Нападателят Дивок Ориги призна, че има желание да остане във Волфсбург отвъд срока на споразумението на германския клуб с Ливърпул за преотстъпването му.

22-годишният белгиец бе пратен под наем при „вълците” преди началото на кампанията, а в последните дни от декември 2017 година стана ясно, че немците са стартирали преговори за постоянен трансфер.

Ориги има договор с Ливърпул до лятото на 2019 година, което значи, че след края на сезона Ливърпул ще има един последен шанс да спечели пари от неговата продажба. На този етап белгийският национал не смята да прибързва с решението за бъдещето си, като не изключва и възможността все пак да остане на „Анфийлд”.

„Приемам като комплимент фактът, че клубът ме цени”, каза Ориги. „Много фактори ще изиграят своята роля. В момента просто се наслаждавам на ситуацията.”

„Считам, че всичко е възможно. Фокусирам се върху представянето си тук и сега. Имам добри взаимоотношения с Ливърпул, но се чувствам наистина добре и във Волфсбург. Ще седнем на една маса в края на сезона и ще поговорим за това, което следва. Точно в момента знам, че оставам тук за следващите 6 месеца, а в същото време съм отворен към всичко”, допълни играчът.

Ориги има 4 гола в 15 шампионатни мача дотук. След трансфера на Марио Гомес в Щутгарт се очаква тъмнокожият играч най-сетне да получи централна роля в атаката на „вълците”. „Винаги съм казвал, че предпочитам да играя като „деветка”. Просто съм по-продуктивен в центъра на атаката”, допълни Ориги.