Нападателят Дани Ингс е изразил желание пред шефовете на Ливърпул да напусне отбора през лятото. Англичанинът желае да играе по-редовно, отколкото му се отдава на „Анфийлд”.

Според информацията на „Ливърпул Екоу” мърсисайдци имат желание да задържат 25-годишния играч, но също така не смятат и да му пречат при евентуален трансфер. Ингс е популярна фигура в състава на Юрген Клоп, който демонстрира явно своето доверие към него през януари. Тогава наставникът предпочете да прати Даниел Стъридж под наем в Уест Бромич и да задържи Ингс.

В същото време германецът няма как да гарантира на Ингс, че през новия сезон статутът му ще бъде различен. Бившият ас на Бърнли кара своята трета година на „Анфийлд”, ала голяма част от това време премина далеч от терените заради две много тежки контузии в коляното. Нестихващото желание на нападателя да се завърне в игра му позволи да си извоюва 14 мача през миналата кампания.

Ингс има още 2 години по договора си с Ливърпул и ще се яви на тренировъчната база „Мелууд” в понеделник за първа тренировка заедно с останалите играчи на „червените”, които не са по националните си отбори. Първата контрола на мърсисайдци е  срещу Честър следващата събота.