Очакваното най-ново попълнение на Манчестър Юнайтед – Аарън Уан-Бисака късно снощи се е подложил на медицински прегледи преди трансфера си от Кристъл Палас. Младежкият национал на Англия е прекарал вечерта в небезизвестния хотел „Лоури”, където с най-близките си е отпразнувал предстоящата сделка.

Медиите на Острова очакват именно днес „червените дяволи” да обявят официално привличането на 21-годишния бранител. Вчера гръмна новината, че клубовете са стиснали ръцете при цена от 50 милиона паунда, което ще направи Уан-Бисака петият най-скъп футболист в историята след Пол Погба (95 милиона паунда), Ромелу Лукаку (75 милиона паунда), Анхел ди Мария (67,5 милиона паунда) и Фред (53 милиона паунда).

Вчера Уан-Бисака е летял с частен самолет до Манчестър, за да премине задължителните тестове. Те са приключили малко преди 22 часа местно време, след което талантливият играч се събрал със семейството си в хотел „Лоури” и това е дал старт на празненствата.

Очаква се футболистът да парафира с Юнайтед за срок от 6 години. Това, естествено, върви ръка за ръка със сериозно подобрение в личните условия на футболиста. Юношата на Кристъл Палас прибираше по 10 хиляди паунда седмично в родния си клуб и беше най-ниско платеният в съблекалнята. Сега на „Олд Трафорд” базовото му възнаграждение ще скочи до 80 хиляди седмично.

Уан-Бисака ще бъде второто лятно попълнение за състава на Оле Гунар Солскяер. По-рано този месец клубът привлече крилото Даниел Джеймс от Суонси Сити.