Отборът на Барселона е готов да изслушва оферти за двама свои играчи. „AS“ твърди, че става дума за Сержиньо Дест и Сержи Роберто. Двамата играчи са отказали няколко финансово изгодни оферти, защото искат да останат на „Камп Ноу“.

Американският национал Дест е решен да остане при „каталунците“ и е отказал оферти от страна на Борусия Дортмунд, Арсенал и Монако. Съобщава се също, че новият наставник на Байерн Мюнхен, Юлиан Нагелсман, има желание да подпише с 20-годишния десен бек. Дест обаче е обявил пред шефовете в Барселона, че няма намерение да напуска, така че Байерн Мюнхен може да се наложи да се откаже от този трансфера.

При това развитие, германският шампион ще се насочи към друг играч на Барса – Сержи Роберто. Нагелсман има желание да привлече поливалентен играч като испанеца, тъй като иска да запълни празнината, оставена от Дейвид Алаба, който подписа с Реал Мадрид.

На „Алианц Арена“ обаче са готови да го вземат единствено под наем с опцията да го откупят след края на новия сезон, ако се представи добре.

Договорът на 29-годишня Роберто изтича през следващото лято, като някои информации сочат, че ръководството на Барса има желание да удължи контракта му, но все още няма нищо официално. Интерес към десния бек има още от страна на Милан и Манчестър Сити.