Ръководството на германския Борусия Дортмунд са готови да преговарят за трансфер на своята звезда Джейдън Санчо през лятото. Вицешампионът на страната е склонен да се раздели с крилото, стига да получи добра оферта, съобщава "The Independent".

Санчо е основна трансферна цел на Манчестър Юнайтед. Самият футболист също е готов да премине на "Олд Трафорд", но има и едно условие. Той иска да види дали "червените дяволи" ще успеят да си осигурят място в Шампионската лига за следващия сезон. Това ще стане ясно след последния двубой на английския тим в неделя, когато срещат още един претендент за ШЛ - Лестър.

Междувременно в Дортмунд вече работят по намирането на заместник на Санчо и са започнали преговори с Милот Рашица от спасилия се Вердер Бремен. Освен това клубът привлече и младока Джуд Белингам, който също ще бъде налаган в първия състав.

Тепърва Юнайтед и Борусия ще трябва да постигнат договорка за цената на Санчо. На "Олд Трафорд" се надяват да вземат играча за сума от порядъка на 55 милиона евро, като са готови към нея да бъдат добавени и допълнителни клаузи, които да качат общата сума на трансфера на около 80 милиона паунда.