Бранителят на италианския Наполи Калиду Кулибали е преценил да остане до края на сезона в слабо представящия се тим на Ботуша, отколкото да премине в английския Манчестър Юнайтед. През последната година и половина сенегалецът е неспирно спряган за трансфер отвъд „Сао Паоло”, като Ман Юнайтед е един от най-споменаваните клубове.

По-рано през месеца се появиха информации, че тимът от Премиър лийг иска да вземе Кулибали, за да засили позициите си в отбранителната линия, но медиите в Англия твърдят, че играчът лично е информирал ръководството на партенопейците, че няма абсолютно никакво желание да ходи при „червените дяволи”.

Исканата цена от Аурелио Де Лаурентис за своя стълб в отбраната е 100 милиона паунда, но не само Юнайтед има интерес към футболиста. Кулибали има още три години и половина по своя договор с тима от южна Италия.

Представянето на Наполи през този сезон е много слабо, като тимът, воден то Дженаро Гатузо, е 10-и в Италия с 27 точки, на 24 зад лидера Ювентус. Ман Юнайтед, от своя страна, е пети в Премиър лийг с 34 точки, на 36 точки зад лидера Ливърпул.