Нападателят на Манчестър Сити Феран Торес е на път да премине в Барселона, съобщават испанските медии. Според информациите двата клуба са в много напреднала фаза на преговорите и окончателната договорка може да бъде постигната още през следващите часове. 

Според журналиста Фабрицио Романо се очаква испанският национал дори да може да пристигне в Барселона за медицинските си прегледи в утрешния ден. 

Смята се, че трансферът ще се осъществи при твърда сума от 55 млн. евро плюс още 10 млн. евро под формата на бонуси. Това е третата оферта на каталунците, която в крайна сметка е убедила „гражданите“ да продадат своя играч, за когото първоначално поискаха 70 млн. евро. Самият Торес се разбра с Барса за личните си условия още преди няколко седмици и чакаше единствено двата клуба да стигнат до споразумение. 

Така ръководството на каталунците ще изпълни желанието на новия наставник Чави да бъде подсилена атаката на тима. По този начин младият специалист ще може да разчита през януари както на Торес и Дани Алвеш, така и на Ансу Фати и Педри, които тогава ще са възстановени от своите контузии.

Въпреки това клубът ще трябва да се раздели с някои от своите футболисти като най-спряганите имена за тази цел са на Люк де Йонг, Филипе Коутиньо, Самюел Юмтити и Сержиньо Дест.