Бившият мениджър на Евертън Гордън Лий е починал на 87-годишна възраст, съобщиха от клуба от Висшата лига.

Лий бе на горещия стол на „Гудисън Парк“ от 1977-1981, като изведе мърсисайдци до финал за Купата на Лигата, два полуфинала във ФА Къп и два завършека в топ 4 на висшия футболен ешелон на Англия. Лий, който води и още няколко отбора в кариерата си, включително Блекбърн и Нюкасъл, привлече няколко високопрофилни играчи, включително Греъм Шарп и даде дебюти на Кевин Ратклиф, Кевин Ричардсън и Стив МакМеън.

„Винаги ще бъда признателен на Гордън Лий за това, че ме докара в Евертън. Той показа вяра в мен и ми даде дебют като млад футболист. Гордън изигра огромна част от моето развитие и винаги се наслаждавах, когато се срещах отново с него. Дълбоко натъжен съм от загубата му и изпращам дълбоко съболезнования на семейството му“, каза прекратилият кариерата си бивш шотландски национал Шарп за клубния сайт на „карамелите“.

„Гордън обичаше да дава на младите играчи възможност и винаги ще бъда благодарен, че даде и на мен такава в Евертън. Той изпревари времето си с някои от своите треньорски методи и с малко повече късмет щеше да донесе и трофеи на клуба. Той остави своя отпечатък върху Евертън и кончината му е много тъжна“, добави бившият капитан на Евертън Ратклиф.